Snart tuffar vaccinationsbussen vidare

Vaccinationsbussen.

Sedan den 13 juni 2021 har Ekeröbor kunnat vaccinera sig på en vaccinationsbuss tre dagar i veckan. Vi har nu en mycket hög vaccinationsgrad och bussen behövs på andra platser där vaccinationsgraden är lägre. Det är Region Stockholm som beslutar om var vaccinationsbussen behövs mest.

Ekerös medborgare över 65 år ligger som 3:e bäst i vaccinationstäckning i regionen. I den här gruppen har hela 81 procent fått dos 3. Till och med den 14 februari hade omkring 11 756 stick registrerats vid bussen i Ekerö, fördelat på 9 067 personer.

- När vi nu kan se en så hög vaccinationstäckning i kommunen är det fullt förståeligt att bussen behövs på annat håll i länet. Vaccinationsbussen har varit välbesökt och både politiker och tjänstemän är mycket nöjda över att vi har kunnat erbjuda en möjlighet för alla invånare att vaccinera sig lokalt på Ekerö, säger Anna-Klara Lindholm, presschef på Ekerö kommun.

Vaccinationsbussens sista dag på Ekerö är den 28 februari och den står på Tegelbruksvägen 4–6, mittemot entrén till Nordium.