Adam Reuterskiöld. 

Adam Reuterskiöld avgår som kommunstyrelsens ordförande.

Adam Reuterskiöld lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande

Redan hösten 2021 meddelade Adam Reuterskiöld (M) att han inte planerade att kandidera till kommunalråd inför nästa mandatperiod. Nu är han och partiet överens om att det bästa för Moderaterna är att bereda väg för efterträdaren Johan Elfver.

- Jag har haft förmånen att under två mandatperioder få leda arbetet i Ekerö kommun tillsammans med professionella och kloka kollegor inom både politik och tjänstemannaorganisation. Det har varit fantastiska år präglade av utveckling, energi och framtidstro, säger Adam.

På kommunfullmäktige den 26 april kommer Adam Reuterskiöld att begära att bli entledigad. På samma möte kommer en ny ordförande för kommunstyrelsen att väljas.

- Jag är mycket stolt och glad över allt vi har åstadkommit under dessa två mandatperioder. Vi har bland annat kommit långt med att planera för två nya äldreboenden, nya bostäder, ny småstadskärna, fyra nya skolor i kommunen och med det öka valfriheten med fler friskolor. Vi har haft en god ekonomisk hushållning som skapat utrymme för skattesänkning 2022 och badhuset blir nu äntligen verklighet efter 40 års diskussion för att nämna några exempel. Nu lämnar jag med varm hand över till de kollegor som ska fortsätta att utveckla Ekerö och Mälaröarna till en ännu mer fantastisk plats att bo, leva och driva företag på.

Mer information & frågor

Anna-Klara-Lindholm-kontaktkort.jpg
Anna-Klara Lindholm
Presschef
Ekerö kommun