Pontus Viberg håller en blombukett och Juntra Viberg håller en plakett

Bild: Juntra Viberg, Juntras Grönt, vinnare av priset "Årets Ekeröföretagare 2021"

Grattis till Juntras Grönt - Årets Ekeröföretagare 2021!

På näringslivsdagen den 28 april presenterades vem som fick priset som Årets Ekeröföretagare 2021. Vi säger stort grattis till Juntras Grönt!

Näringslivsdagen 2022

Näringslivsdagen är en dag som kommunen arrangerar för alla företagare i Ekerö kommun. Förra årets näringslivsdag var digital på grund av pandemin, men i år blev det en fysisk träff på Skytteholm Hotell & Konferens. Ett 100-tal personer var på plats för att mingla och lyssna på intressanta talare. På näringslivsdagen utses också Årets Ekeröföretagare.

Ulrika Riseby från Great Consulting AB modererade och guidade alla deltagare genom dagen, som även innehöll en föreläsning, diskussion om näringslivsutveckling och information om det förändringsarbete som gjorts inom näringslivsområdet i Ekerö kommun.

Kommundirektör Christina Hedberg, kommunikationschef Pia Ragnardotter och näringslivsrådets ordförande Mats Ahlbom (M) svarade på frågor och pratade om hur otroligt viktiga våra företagare är för kommunen.

Föreläsare på näringslivsdagen

Ekonomiprofessorn, författaren och föreläsaren Micael Dahlen talade om lycka, post-pandemi och vad vi ska göra med framtiden ur ett ekonomiskt perspektiv - men med humor.

Stand-up med Tobias Persson

På kvällen samlades alla till en gemensam middag och sedan avslutas dagen med stand-up med komikern Tobias Persson som bjöd på många skratt.

Årets Ekeröföretagare 2021

Tre finalisterna hade valts ut av juryn utifrån de nomineringar som skickats in under våren.

De tre finalisterna:

  • Juntras Grönt på Färingsö
  • Simon Almquist Lantbruk AB
  • Väringgårdens Kök & Bar

Och vinnaren blev Juntras Grönt

Vinnaren till priset blev Juntras Grönt med motiveringen:

"Juntras Grönt är ett företag som med oavbrutet engagemang och kunskap inom mathantverk och växter har bidragit till glädje för många Ekeröbor och andra besökare. Juntra bakar, lagar mat, odlar och ger sitt yttersta för att varje gäst ska känna sig välkommen. Här köper du nyskördade grönsaker utan tillsatser, blommor och bakverk. Du fikar i en lummig trädgård och känner lugnet ute på landet.

Det positiva ryktet om trivseln hos Juntra har spridit sig långt utanför Ekerös gränser och många hittar hit. Fortsätt ditt fina arbete och stort grattis till priset som Årets Ekeröföretagare."

Organisationen Företagarnas uttagning

Maria Styf Borowiec och Sara Nordlöf, representant i näringslivsrådet och organisationen Företagarna medverkade och berättade att Företagarna Ekerö tar Juntras Grönt vidare i Företagarnas egna uttagning till regionens Årets Företagare inom föreningen. Företagarna är Sveriges största företagarorganisation.

Mer information inom området

  1. På Näringslivsdagen utsågs Årets Ekeröföretagare 2...

  2. Kommunen ordnar frukostmöten och andra nätverksträ...

  3. Priset som "Årets Ekeröföretagare 2019" går i år t...