Bild på personer som står utanför biblioteket vid ett bord med böcker.

Succé för Seniordagen

I onsdags hölls Seniordagen 2022 för att informera om stöd och aktiviteter som erbjuds till Ekerö kommuns äldre. Dagen bjöds på bland annat mingel, mat och föreläsningar.

Onsdag den 15 juni hölls minimässan Seniordagen i Ekerö biblioteks foajé. Här visade kommunens verksamheter och samarbetspartners exempel på stöd och aktiviteter som erbjuds till seniorer i Ekerö kommun.

Seniordagen invigdes av Socialnämndens ordförande Kjell Öhrström och fortsatte sedan med spännande föreläsningar om fysisk aktivitet och vad det gör för vårt välbefinnande oavsett ålder, kost för seniorer och hur godmanskap, anhörigbehörighet och framtidsfullmakt fungerar.

Socialnämndens ordförande Kjell Öhrström håller tal på scenen.

Seniordagen invigs av Socialnämndens ordförande Kjell Öhrström.

Mellan föreläsningarna fick besökarna provsmaka mat som serveras inom äldreomsorgen och mingla bland representanter för öppen verksamhet, äldreenheten, anhörigstöd, biblioteket, Svenska kyrkan, Röda Korset med flera.

Representanter från föreningslivet och övriga samverkansparters står samlade på scenen.

Representanter från föreningslivet och övriga samverkanspartners.

Ett stort tack till alla som bidrog till att denna dag kunde genomföras!