Ekerö kommun satsar på att minska det digitala utanförskapet bland äldre

En ung flicka visar en äldre man något på en mobiltelefon

Ekerö kommun bjuder in boende i kommunen som är 65 år eller äldre till eventet Digital senior. Vi påbörjar nu en stor satsning för att höja äldres digitala kompetens och minska utanförskapet i samhällets digitala utveckling.

Digital senior är ett samarbete mellan Ekerö kommun, Telia, Länsstyrelsen och Post- och Telestyrelsen.

Hur går det till?

Vid ett av tre tillfällen nu i oktober kommer du som är 65 år eller äldre få möjlighet att möta ungdomar från Birkaskolan. Ungdomarna kommer hjälpa till genom att besvara frågor som hur man betalar parkering med mobilen, hur man handlar på internet eller hur e-post och videosamtal fungerar.

Under eventet kan man ta med sin egen mobil, dator eller surfplatta eller låna av oss på plats. Representanter från kommunen och näringslivet kommer även att närvara, bland annat Telia, Nordea, Swedbank och Easypark. ​

Om eventet

Möjligheterna att ta del av samhällets service och tjänster, som att boka ett möte med vården, betala parkeringsavgift eller beställa hem mat, ställer krav på tillgång till mobilt bank-id, appar och smartphone eller dator. ​

Att inte klara av de krav som ställs riskerar att leda till ensamhet och en känsla av utanförskap. Vi vill därför ge våra äldre stöd för att få förutsättningar att kunna vara delaktiga och mer självständiga i ett allt mer digitaliserat samhälle.

Anmälan

Anmäl dig till en av de tre dagarna genom att ringa 08-124 571 00 eller skicka ett mejl till info@ekero.se

Datum: 12 oktober, 19 oktober eller 26 oktober
Tid: klockan 15.00 - 18.00
Plats: Tappströmsskolans matsal, Tappströmsvägen 3, Ekerö