Fler böcker till våra elever

bok där bladen bildar ett hjärta

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att satsa två miljoner kronor på analoga läromedel till kommunens elever. Detta då det framkommit att eleverna efterfrågar det.

Ekerö kommun har de senaste åren genomfört satsningar för att stärka undervisningen genom utökade digitala läromedel som just läsplattor, datorer och liknande. Men samtidigt har Barn- och utbildningsförvaltningens kontinuerliga kvalitetsarbete pekat på behovet av att också förbättra kvaliteten på och tillgången till analoga läromedel - det vill säga böcker, häften och liknande.

I de möten som förvaltningen genomfört med elevråden i kommunens högstadieskolor har det framkommit önskemål från eleverna om att höja kvaliteten på tryckta läromedel i flera ämnen.

Därför har Barn- och utbildningsnämnden nu beslutat att genomföra en extra satsning på tryckta läromedel. Det kan handla om klassuppsättningar av böcker i vissa ämnen, byta ut slitna läromedel eller satsningar på tryckta läromedel till elever med särskilda behov.

-Vi i förvaltningen, och inte minst våra rektorer och lärare, är väldigt glada och nöjda med att Barn- och utbildningsnämnden har beslutat om denna satsning. Våra elever behöver tillgång till både digitala och traditionella läromedel för sitt lärande, säger Johannes Pålsson, chef Barn- och utbildningsförvaltningen.

Två miljoner kronor delas upp där 1,2 miljoner går till årskurs 7-9 och 800 000 kr till årskurs 1-6. Medlen betalas ut till kommunala och fristående skolor i enlighet med likabehandlingsprincipen. Pengarna betalas ut i samband med utbetalning av skolpengen i november månad.

Mer information & frågor

Anna-Klara Lindholm 04.jpg
Anna-Klara Lindholm
Presschef
Ekerö kommun