Återvinningsstationen på Träkvista torg tas bort

Kvinna som slänger förpackning i grön behållare

Bild: FTI, fotograf Jenny Brolin

Under vecka 4 kommer återvinningsstationen på Träkvista torg tas bort på grund av byggnation på platsen. Boende i området hänvisas till återvinningsstationen vid Träkvistavallen. För att möta behovet i området kommer stationen vid Träkvistavallen att byggas ut senare under våren.

Byggprojektet vid Träkvista torg har börjat

Träkvista torg står inför omvandling och det ska byggas både bostäder och verksamheter. Dessutom ska Jungfrusundsvägen och Fantholmsvägen bli mer trafiksäkra och få en ny sträckning inom området.

För att göra byggnationen möjlig behöver den nuvarande återvinningsstationen tas bort. FTI hänvisar till återvinningsstationen vid Träkvistavallen.

Det är förpacknings- och tidningsinsamlingen AB (FTI) som ansvarar för kommunens återvinningsstationer. De ansvarar för att tömma containrar och att området runt omkring är städat.

Hitta min närmsta återvinningsstation på FTI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta gäller för återvinningsstationerna

Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar av papper, plast, metall och glas. För att det återvunna materialet ska få så bra kvalitet som möjligt är det viktigt att sortera rätt. Är du osäker på om något är en förpackning? Ta hjälp av en sorteringsguide på FTI:

Sorteringsguide för förpackningar - FTI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.