Utvecklingen av Träkvista torg är igång

Illustration över Träkvista torg

Illustrationen är bearbetad av Ekerö kommun.

Nu är arbetet igång med att utveckla Träkvista torg till ett nytt centrumområde. Flera byggnader och den gamla bensinmacken har rivits. Nu saneras marken där bensinmacken stod och arbetet med att leda om Jungfrusundsvägen ska snart starta.

Efter att detaljplanen för Träkvista torg blev klar hösten 2021 är nu arbetet i full gång med att bygga om platsen till ett nytt centrumområde. Flera exploatörer är aktiva i området där nya bostäder, nytt vårdboende och lokaler för verksamheter ska byggas.

Området ska också bli mer trafiksäkert genom att ändra på hur Jungfrusundsvägen går genom området. Även ett nytt torg ska byggas.

Arbetet har inletts med att riva två byggnader, ”Manickas bod” och ”Fotvårdshuset”, för att ge plats åt den nya dragningen av Jungfrusundsvägen. Även den gamla bensinmacken har rivits för att ge plats åt en tillfällig Coop-butik då den befintliga snart kommer att stängas. Den tillfälliga butiken kommer att vara obemannad med ett mindre utbud.

Näst på tur är att börja bygga den nya placeringen av Jungfrusundsvägen och den nya anslutningen till Ekerövägen. Följ utvecklingen på projektets sida.