Är du företagare? Svara på Svenskt Näringslivs undersökning!

Händer vid en laptop

Svenskt Näringslivs enkät

Har du fått en enkät från Svenskt Näringsliv om det lokala företagsklimatet? I vardagen möter du som företagare många saker som ligger under kommunens ansvar. Det kan handla om tillsyn, bemötande och myndighetsutövning. Nu vill vi veta vad du tycker om oss.

Enkät lokalt företagsklimat

Varje år mäter Svenskt Näringsliv drygt 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Vartannat år får även politiker i kommunfullmäktige svara på frågor om företagsklimatet i Ekerö kommun.

Svaren från enkäten ger oss bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen som får ge sina synpunkter på attityderna till företagande, kommunens service och tillämpning av lagar och regler. Dessa räknas samman till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner.

Kommunen kan inte påverka vilka lagar som gäller, men det kommunen kan göra för att underlätta för företagen att växa – det ska kommunen också göra.

Sista dag att svara på enkäten är den 31 mars!

Glöm inte att svara på enkäten. Du bidrar till att förstärka Ekerö kommuns arbete med företagsklimatet. Ju fler svar Svenskt Näringsliv får på enkäten, desto bättre förutsättningar blir det för oss att stärka Ekerös företagsklimat.

Ranking företagsklimat

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Resultatet från enkäten presenteras den 23 maj.

Mer information:

Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagsklimat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information inom området

  1. Vetefält.

    Är du intresserad av att starta företag? Eller är ...

  2. Flygfoto över Ekerö centrum med Mälaren i bakgrunden.

    Här kan du söka bland aktiva företag och organisat...

  3. Max Åhling från MX Ranch tar emot pris på Ät!Stockholm, foto: Liza Simonsson

    Stort GRATTIS säger vi till Max Åling på Färingsö-...