Ny näringslivschef i Ekerö kommun

Jeccika Eriksson näringslivschef

Den 22 maj tillträder Jeccika Eriksson som ny näringslivschef i Ekerö kommun. Hon kommer närmast från Täby kommun i rollen som näringslivsutvecklare. Jeccika har bred erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor med näringslivsfrågor.

- Jag är väldigt glad och stolt över att vi rekryterat Jeccika till oss. Hon har en god erfarenhet av att arbeta strategiskt med näringslivsfrågor, att driva och genomföra olika projekt och är mycket resultatdriven. Dessa egenskaper är väldigt värdefulla för oss i vårt framtida arbete med att utveckla kommunens företagsklimat. Jag önskar henne all lycka till i hennes nya roll, säger Christina Hedberg, kommundirektör Ekerö kommun.

- Att bli näringslivschef i Ekerö känns både roligt och spännande. Jag vill att företagarna ska få de bästa förutsättningarna för att starta, driva och utveckla sin verksamhet. Jag hoppas bidra med ett tydligt näringslivsperspektiv i organisationen där vi fortsätter förenkla och stärka kommunens service, bemötande och myndighetsutövning. Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor och Ekerös företagare, säger Jeccika Eriksson.

2021 tog Ekerö kommun fram en näringslivsstrategi och ett av Jeccikas uppdrag blir att ta den vidare i praktiken. I det arbetet ingår att hålla en hög servicegrad gentemot företagare så att kommunen kan bli mer företagsvänlig. Hon kommer lägga stort fokus på att bygga broar mellan näringslivet och kommunen och att stärka dialogen och kommunikationen med företagen.

Mer information & frågor

Anna-Klara Lindholm 04.jpg
Anna-Klara Lindholm
Presschef
Ekerö kommun