Grattis till Mälaröarnas Bokhandel - Årets Ekeröföretagare 2022!

Tre personer står i en bokhandel

Årets Ekeröföretagare 2022, Lena Skärdin, tillsammans med Fredrik Ohls (L), ordförande i Näringslivsrådet (till vänster) och Maria Styf Borowiec, ordförande Företagarna Ekerö (till höger)

Mälaröarnas Bokhandel i Ekerö centrum får priset som Årets Ekeröföretagare 2022. Vi säger stort grattis till Lena Skärdin som får priset för sin service med vänlig och kunnig personal som gärna inspirerar till mer läsning.

Årets Ekeröföretagare 2022

Onsdag 17 maj överraskades en rörd vinnare med blommor och diplom. Lena Skärdin som äger och driver Mälaröarnas Bokhandel får priset som Årets Ekeröföretagare 2022.

Priset delas ut för att sätta fokus på det lokala näringslivet genom att uppmärksamma duktiga företagare och entreprenörer, särskilda prestationer eller insatser och skapa goodwill för kommun och näringsliv.

Lena Skärdin och Mälaröarnas Bokhandel får priset för sin service med vänlig och kunnig personal som gärna inspirerar till mer läsning. Här kan du diskutera och få råd, bläddra och känna på böckerna. Bokhandeln har ett rikt sortiment, det som inte finns på hyllorna går att beställa. Utan Mälaröarnas Bokhandel vore Ekerö kulturfattigare och Ekerö Centrum bra mycket tråkigare. Fyra av tio av landets kommuner saknar egen bokhandel - Vi på Ekerö är lyckligt lottade som har en fin bokhandel.

Bakgrund, kriterier, krav och juryarbete

Utmärkelsen ”Årets Ekeröföretagare” är instiftad av Ekerö kommun och Näringslivsrådet i samarbete med företagsorganisationerna Företagarna Ekerö, Ekerö Centrum Företagarförening, Nyföretagarcentrum Ekerö och SELMA nätverk.

Det finns två krav och flera plusfaktorer som juryn använder i sitt arbete för att utse en vinnare. Kraven är att företaget måste nomineras och vara verksamt i kommunen.

Juryn består av en representanter företagsorganisationer i Ekerö, ordförande i Näringslivsrådet och näringslivschefen i Ekerö kommun (totalt 6 ledamöter).

Mer om Årets Ekeröföretagare

Årets Företagare i Sverige

Ekerö kommun samarbetar med Företagarna och vinnaren i Ekerö kommun går vidare till Företagarnas tävling "Årets Företagare i Sverige".

Företagarna Ekerö Länk till annan webbplats.