Vi bygger om infartsparkeringen i Tappström

En stor infartsparkering vid Tappström. Flera bilar står parkerade.

Nu bygger vi om för att öka antalet parkeringsplatser vid infartsparkeringen i Tappström. Vi passar också på att bygga om ytan för hämta- och lämna vid Tappströmsskolan och flyttar återvinningsstationen.

Fler p-platser och ny placering av återvinningsstationen

Parkeringen kommer att få 52 nya parkeringsplatser. De flesta av de nya platserna kommer vi att placera i den delen av parkeringen som är närmast rondellen med eklöven.

Återvinningsstationen får en ny plats närmare infarten till parkeringen. Trafiken förbi återvinningsstationen kommer att bli enkelriktad och ledas ut på Tappströmsvägen igen. På så sätt minskar vi onödig trafik inne på parkeringen. Det bidrar till en mer trafiksäkermiljö både intill återvinningsstationen och på hela parkeringen.

Lämna och hämta med bil vid Tappströmsskolan

I arbetet ingår även att bygga en ny trafiklösning för biltrafik som lämnar och hämtar barn vid Tappströmsskolan. Vägen mellan skolgården och infartsparkeringen kommer att bli enkelriktad och det kommer att finnas markerade platser för kortare stopp. Trafiken får sedan köra på samma enkelriktade väg vid återvinningsstation för att komma ut på Tappströmsvägen igen.

Arbetets påverkan på området

Vi kommer att behöva stänga av vissa delar av parkeringen under ombyggnaden. Följ skyltning på plats. Om det är fullt på parkeringen finns det även en infartsparkering vid Träkvistavallen.

Vi ber om ursäkt för att det kan bli lite rörigt ett tag och gör vårt bästa för att det ska fungera så bra som möjligt.

Fortsatt parkeringsförbud nattetid

Vi kommer att fortsätta med parkeringsförbud nattetid mellan klockan 02:00 – 04:00, både under byggperioden och efter att parkeringen är färdig.

E-post: info@ekero.se

Telefonnummer: 08 124 571 00

Våra öppettider och fler kontaktuppgifter

Ska du besöka oss?

Tappströmsvägen 2, Ekerö

Ska du skicka post till oss?

Box 205, 178 23 Ekerö