Patrik Åhnberg ny kommundirektör i Ekerö kommun

Patrik Åhnberg, blivande kommundirektör Ekerö kommun

Patrik Åhnberg, blivande kommundirektör Ekerö kommun. Foto: Sara Burman

Den 16 oktober tillträder Patrik Åhnberg som ny kommundirektör i Ekerö kommun. Han kommer närmast från Stockholms stad i rollen som stadsdelsdirektör för Skärholmen.

Patrik Åhnberg har en lång bakgrund inom offentlig sektor. Innan sin roll som stadsdelsdirektör var han samhällsbyggnadsdirektör vid Länsstyrelsen i Stockholm och har även ett förflutet inom räddningstjänsten. Patrik har med det en bred erfarenhet av att jobba med samhällsutveckling både utifrån stora perspektiv och på en mer detaljerad nivå.

- Det känns bra att nu ha landat i den här processen, jag är så glad att kunna hälsa Patrik välkommen till vår fantastiska kommun. Jag känner mig trygg i att Patrik med sin bakgrund och erfarenhet kommer att utgöra en stabil kugge i den fortsätta utvecklingen av Ekerö, säger Hanna Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med politiker och tjänstemän se till att Ekerö förblir en av Sveriges bästa kommuner för de som bor och verkar här och för besökare. Ekerö har många spännande möjligheter till utveckling och tillväxt som gör att vi kan möta framtiden på ett hållbart sätt, säger Patrik Åhnberg.

Kommunstyrelsen beslutade under sitt sammanträde den 4 september att erbjuda Patrik Åhnberg rollen som kommundirektör.

Mer information & frågor

Anna-Klara Lindholm 04.jpg
Anna-Klara Lindholm
Presschef
Ekerö kommun