Två nyrenoverade lekplatser i Stenhamra

Foto på grön lekställning, fruktträd och gräsmatta i bakgrunden. 

Lekplatsen vid Gyllingvägen.

På Granitvägen och Gyllingvägen står nu två renoverade lekplatser klara med helt ny utrustning. Den nya utrustningen valdes ut efter en omröstning bland barn och föräldrar under våren.

De gamla lekplatserna har funnits på plats länge och var i stort behov av renovering. Inför renoveringen gick vår tekniska enhet som jobbar med våra lekplatser ut med en omröstning. Lekplatsens besökare, stora som små, fick då möjlighet att rösta på vilken utrustning de ville ha. Nu är de mest populära valen på plats på respektive lekplats. Båda lekplatserna är främst anpassade för barn i åldrarna 3–5 år.

Granitvägen

I omröstningen för Granitvägen röstade de flesta på det röda förslaget. På platsen finns nu en tillgänglighetsanpassad karusell, kompisgunga och en sandlåda. Det finns också gungor för olika åldrar, en lekställning med bland annat rutschkana, klättervägg och två fjädergungor. Intill lekplatsen har vi även placerat två nya sittbänkar.

Gyllingvägen

På Gyllingvägen fick det gröna alternativet flest röster. Här finns nu en sandlåda, tre olika gungor plus en kompisgunga som är tillgänglighetsanpassad och en lekställning. Lekställningen har flera olika rutschkanor, tunnlar och flera inslag som stimulerar logiskt tänkande. Stora delar av lekställningen kan återvinnas och är även byggt med återvunnet material från matförpackningar.

Foto på lekplats men stor gunga längst fram i bild och en lekställning bakom.

Lekplatsen vid Gyllingvägen med bland annat kompisgunga och lekställning med flera rutschkanor.

Fler aktiviteter för barn i kommunen

I Ekerö finns massor av saker att göra för barnen. Allt från lekplatser och skateparker till sköna dopp vid våra badplatser. Eller varför inte låta ditt barn prova en idrott eller kulturaktivitet?