Nya utförare inom omsorgen välkomnades

Samling av människor som lyssnar på en kvinna som står i förgrunden till vänster.

Hien Duong till vänster, var en av representanterna från socialförvaltningen som tog emot de nya utförarna Vardaga och Nytida till kommunen.

Under de kommande månaderna får Ekerö kommun nya utförare inom omsorgen. Den 1 december tar Nytida över driften av Solbackens gruppbostad och Roshagens serviceboende, och den 16 januari 2024 tar Vardaga över driften av Kullens äldreboende.

Avtalen för driften av äldreboendet Kullen och LSS-bostäderna Solbacken och Roshagen är några av socialnämndens största avtal med externa utförare. Det är många inom kommunen som har varit involverade i upphandlingarna och i juni fattade socialnämnden beslut om att teckna avtal med de båda utförarna Vardaga och Nytida. Inför tillträdet välkomnades i tisdags tillträdande chefer från Vardaga och Nytida av representanter från socialförvaltningen Ekerö kommun

Vikten av kvalitet och god samverkan

– Utifrån de båda upphandlingarna har vi fortsatt fokus på hög kvalitet i våra verksamheter och där är det viktigt att det finns ett nära samarbete mellan oss som beställare och er som utförare, sade Lena Burman Johansson, förvaltningschef för socialförvaltningen.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt och viktigt samarbete tillsammans med de nya utförarna, sade Jennifer Holm, verksamhetschef funktionshinderområdet.

Även Hien Duong, äldreomsorgens verksamhetschef, var på plats för att välkomna de nya utförarna.

– Förändringen med nya utförare berör många personer: brukare, anhöriga och personal, och det är av största värde att ha en god samverkan mellan kommunen och utförarna.

Tre kvinnor i samspråk.

Från vänster ser vi Maria Ekroth, Nytidas regionchef i Stockholmsområdet, Nina Virtanen, blivande verksamhetschef på Kullen och Caroline Petterson, Vardagas regionchef.

– Jättefint initiativ, och det är bra att få ansikten på varandra för vårt kommande samarbete, sade Maria Ekroth, Nytidas regionchef i Stockholmsområdet, apropå det varma välkomnandet och uppslutningen från kommunens sida.

Vardagas blivande verksamhetschef på Kullen, Nina Virtanen, har redan mött både anhöriga och personal på Kullen, och ser fram emot att starta upp verksamheten:

– Det känns kul att starta på ett nytt blad som inte är skrivet än.

Mer info

  • Attendo har sedan 2017 svarat för driften av Kullens äldreboende och sedan 2018 av de båda LSS-boendena Roshagen och Solbacken.
  • Nytida kommer den 1 december 2023 ta över driften av Roshagen och Solbacken.
  • Från och med den 16 januari 2024 tar Vardaga över driften på Kullen.