Vi bygger för stora och små

Barn som gräver med spade i grushög

Barn från Stenhamra förskola tar första spadtaget för den nya förskolan med sällskap av Sivert Åkerljung (KD), kommunalråd och ordförande kultur- och fritidsnämnden, Hanna Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande och Anita Jernberger (L), ledamot i kommunfullmäktige.

I veckan har vi startat i gång två nya byggprojekt i Ekerö kommun

I utkanten av Stenhamra centrum ska vi bygga en ny förskola med åtta avdelningar. Även Stenhamra centrum är ett av våra stora utvecklingsprojekt just nu där vi håller på att planera för utvecklingen av ett nytt småstadscentrum. Att bygga den här förskolan är ett steg utvecklingsprocessen.

- Det är glädjande att nu komma igång med utvecklingen av Ekerö. Med spadtagen på Träkvista torg samt förskolan i Stenhamra gör vi nu kommunen beredd på att möta upp de kommunala behoven framåt, säger Hanna Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande.

I Träkvista ska Nrep bygga ett vårdboende som kommer att drivas i kommunens regi. I samma byggnad kommer också en ny Coopbutik att finnas. Bygget är en del i vårt stora utvecklingsprojekt med att bygga om Träkvista torg till ett nytt centrumområde med nya bostäder och service.

- Det är mycket glädjande att vi nu äntligen sätter spaden i jorden för vårt nästa vård- och omsorgsboende i Träkvista. Tillsammans med lägenheter, affärer och annan service kommer Träkvista verkligen att blomma upp!, säger Ove Wallin (C), kommunalråd.

Politiker och entreprenörer med spadar vid en grushög

Från vänster: Fredrik Brandel CFO på Coop, Fredrik Leo från JSB (byggentreprenör), Lars Westermark (C), Ove Wallin (C), Hanna Svensson (S) och Dorotea Stellmach från Nrep/Altura.