Är du företagare? Svara på Svenskt Näringslivs undersökning!

Händer vid en laptop

Har du fått en enkät från Svenskt Näringsliv om det lokala företagsklimatet? I vardagen möter du som företagare många saker som ligger under kommunens ansvar. Det kan handla om tillsyn, bemötande och myndighetsutövning. Nu vill vi veta vad du tycker om oss.

Lokalt företagsklimat

Varje år mäter Svenskt Näringsliv drygt 30 000 företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. Svaren från enkäten ger oss bild av hur företagsklimatet uppfattas av företagen som får ge sina synpunkter på attityderna till företagande, kommunens service och tillämpning av lagar och regler Dessa räknas samman med statistikfaktorer till en ranking som gör det möjligt att jämföra Sveriges 290 kommuner.

Kommunen kan inte påverka vilka lagar som gäller, men det kommunen kan göra för att underlätta för företagen att växa – det ska kommunen också göra.

2024 års enkätundersökning pågår mellan den 2 januari och 1 april.

Sista dag att svara på enkäten är den 31 mars!

Glöm inte att svara på enkäten. Du bidrar till att förstärka Ekerö kommuns arbete med företagsklimatet.

- Ju fler svar som Svenskt Näringsliv får på enkäten om det lokala företagsklimatet ju bättre underlag får vi i vårt arbete att förbättra förutsättningar för er att driva företag här. Gör gärna din röst hörd genom att svara på enkäten. Tillsammans bygger vi ett bättre företagsklimat i Ekerö, säger Jeccika Eriksson, näringslivschef i Ekerö kommun.

Ranking

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Resultatet presenteras den 21 maj.

Är du inte en av de Ekeröföretagare som fått Svenskt Näringslivs enkät?

Har du inte fått enkäten från Svenskt Näringsliv är du alltid välkommen att höra av dig oss med synpunkter, frågor eller förslag. Vi kan även boka in ett företagsbesök så kommer vi och besöker ditt företag.

E-post: naringsliv@ekero.se

Mer information:

Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagsklimat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information inom området

  1. Max Åhling från MX Ranch tar emot pris på Ät!Stockholm, foto: Liza Simonsson

    Stort GRATTIS säger vi till Max Åling på Färingsö-...

  2. Händer som håller i granskott.

    Driver du eget företag här i kommunen? Eller vill ...

  3. Vetefält.

    Är du intresserad av att starta företag? Eller är ...