Thorslunda Självplock är Årets Ekeröföretag!

Tre personer och en hund i en tunnel av hallonplantor

Årets Ekeröföretagare 2023, Rebecca och Niklas Ringborg, tillsammans med verksamhetschefen Filip Madej (i mitten).

Thorslunda Självplock på Färingsö blir Årets Ekeröföretagare 2023. Vi säger stort grattis till Rebecca och Niklas Ringborg som får priset för sin fina självplock som lockar många besökare till gården.

Årets Ekeröföretagare 2023

Torsdag 30 maj överraskades vinnarna med blommor och diplom. Rebecca och Niklas Ringborg som äger och driver Thorslunda Självplock får priset som Årets Ekeröföretagare 2023.

Thorslunda Självplock värnar om tradition, kvalitet, nytänkande och lockar tusentals besökare som vill komma ut för att uppleva, smaka och njuta av bär och grönsaker på Thorslunda. 2023 hade de över 70 000 besökare.

Priset delas ut för att sätta fokus på det lokala näringslivet genom att uppmärksamma duktiga företagare och entreprenörer, särskilda prestationer eller insatser och skapa goodwill för kommun och näringsliv.

Motivering

Rebecca och Niklas Ringborg, Thorslunda Självplock, får priset som Årets Ekeröföretagare för att de sätter Ekerö på kartan.

Över 70 000 besökare fick förra året möjlighet att uppleva sommaren, de öppna vidderna och glädjen över att själv kunna plocka sommarens bär och höstens pumpor. Det positiva ryktet har spridit sig långt utanför Ekerös gränser och många hittar hit.

Årets Ekeröföretagare har byggt upp sitt företag genom passion och hårt arbete. De har ökat företagets omsättning år efter år.

Att hela tiden ha örat mot marken har varit framgångskonceptet för Thorslunda Självplock som värnar om tradition, kvalitet och nytänkande. Det är ett företag fyllt av framtidstro, mitt i en hembygd där odling varit centralt i hundratals år.

Bakgrund, kriterier, krav och juryarbete

Utmärkelsen ”Årets Ekeröföretagare” är instiftad av Ekerö kommun och Näringslivsrådet i samarbete med företagsorganisationerna Företagarna Ekerö, Ekerö Centrum Företagarförening, Nyföretagarcentrum Ekerö och Selma Nätverk.

Det finns två krav och flera plusfaktorer som juryn använder i sitt arbete för att utse en vinnare. Kraven är att företaget måste nomineras och vara verksamt i kommunen.

Juryn består av representanter från företagsorganisationer i Ekerö, ordförande i Näringslivsrådet och näringslivschefen i Ekerö kommun (totalt 6 ledamöter).

Mer om Årets Ekeröföretagare

Årets Företagare i Sverige

Ekerö kommun samarbetar med Företagarna och vinnaren i Ekerö kommun går vidare till Företagarnas tävling "Årets Företagare i Sverige".

Företagarna Ekerö Länk till annan webbplats.

Mer information inom området

  1. Jungfrusund. Man ser Mälaren. Till vänster pågår ett bygge på höger sida ser man de nybyggda husen vid Jungfrusund. 

    Behöver du hjälp att flytta ditt företag till Eker...

  2. Tre personer står i en bokhandel

    Nu är det dags att nominera företag till utmärkels...

  3. Årets Ekeröföretagare Årets Ekeröföretagare 2023,