Utegym med justerbara vikter invigt

Utegym där tre personer tränar med Mälaren i makgrunden. 

Vid Lundhagsbadet med en otrolig utsikt över Mälaren står nu tio nya gymmaskiner installerade. Det är vårt första utegym i Ekerö kommun med justerbara vikter. Motståndet i varje maskin kan bestämmas av varje motionär med hjälp av de justerbara vikterna.

Med ett utegym på en redan etablerad allmän plats dit många sedan tidigare söker sig vill Ekerö kommun uppmuntra till spontanaktivitet. För den som är där och badar eller tar sin morgon- eller kvällspromenad förbi Lundhagsbadet finns nu möjlighet att även köra ett styrkepass ute i det fria och genom det få en mer aktiv livsstil.

Att ha tillgång till ett utegym är en fantastisk möjlighet för alla som vill förbättra sin hälsa och sitt välmående, oavsett om det är för ett spontant träningspass eller en del av en kontinuerlig rutin, säger Fredrik Zandrén (MP), kommunalråd och ordförande i mobilitets- och folkhälsoutskottet.

För nybörjare och vana gymmare

De justerbara vikterna ökar spannet på vilka som kan ha glädje av gymmet, från nybörjare till mer vana gymmare. Till exempel i benpress-maskinen kan du ställa in ett motstånd på upp till 160 kilo.

Vissa av maskinerna är också utvalda för att på ett enklare sätt genomföra en övning. Till exempel har maskinen för bänkpress en lutande sist i stället för en liggande bänk då det kan kännas obehagligt att ligga ned och lyfta en tung vikt ovanför sig. Och i maskinen för marklyft lyfter du vikterna vid sidan av kroppen i stället för att belasta på axlar och rygg.

Utegymmet har en åldersgräns på 14 år.