Hjälpgrupp

Två händer som håller i varandra

I tider av Corona finns det många som vill hjälpa till och många som behöver hjälp. Ekerö kommun vill underlätta för detta.

Behöver du hjälp eller vill du hjälpa till?

Verksamheten Idélabbet har ett samordnande ansvar för att möjliggöra volontärinsatser. Samordningen sker i nära samarbete med bland annat Ekerö pastorat, Färingsö församling, Mälarökyrkan och Träkvista Sjöscoutkår. Så här gör du för att hjälpa till eller be om hjälp!

Be om hjälp!

Behöver du sitta i karantän för att du är sjuk eller tillhör en riskgrupp? Eller är du en av de hjältar som har ett samhällsbärande yrke och just nu har svårt att få vardagen att gå ihop? De är många som vill hjälpa dig! Hör av dig till Idélabbet så matchar vi dig med någon som kan hjälpa till. Du når oss på mejl: idelabbet@ekero.se eller på telefon: 08-124 573 13, 08-124 573 12 eller 08-124 57 065.

Facebookgruppen: Hjälpgrupp corona – Ekerö kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar den som vill hjälpa andra den som behöver hjälp. Lägg upp ett inlägg om vad du kan hjälpa till med eller vad du behöver hjälp med och invänta att någon ska svara. Regler och riktlinjer finns i gruppen. Du som inte har Facebook är välkommen att höra av dig direkt till Idélabbet för att berätta vad du behöver hjälp med eller vad du kan hjälpa till med. Därefter hjälper vi i den mån det är möjligt till med en matching. Se kontaktuppgifter nedan.

Anmälan för att hjälpa till som volontär

Ihändelse av att ett större antal personer skulle behöva hjälp påbörjar vi uppbyggnaden av en volontärpool. Om det blir aktuellt kommer vi att kontakta dig som anmält sig till poolen med mer information samt erbjudande om var du kan göra en insats. Anmäl dig till poolenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du som tillhör en riskgrupp bör ej anmäla dig.

Bokvolontär

Biblioteken på Ekerö vill under coronakrisen erbjuda hemleverans av låneböcker till personer som tillhör riskgrupp eller som är äldre än 70 år. För att det hela ska gå runt sökes nu volontärer som vill hjälpa till med att hämta böcker på biblioteket och lämna dem till låntagare. Kan du hjälpa till? Fyll då i dina uppgifter i följande formulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Andra tips!

Andra tips till dig som behöver hjälp eller som vill hjälpa till:

Läs mer

  1. Ekerö kommun har en beredskap för kriser och allva...

  2. Coronaviruset väcker många frågor. Vi håller oss u...

  3. Kulturskolan gör anpassningar för sin verksamhet m...

Hjälpte informationen på den här sidan dig?