Att göra - vår och sommar

Händer som håller i en blomma.

Vandringsleder, grillplatser, fiske, camping eller bad, vad längtar du efter att göra nu när äntligen vintern är över? Det finns en massa saker att göra i Ekerö. Här hittar du några aktiviteter för stora och små.

Tips på aktiviteter under våren

Äntligen börjar det bli dags att plocka undan vinterkläderna. Nu vill vi ut i solen och möta sommaren. Det finns massor att göra i Ekerö!

Vandringsleder

Milslånga vandringsleder, skogsdränkta miljöer och historiska landskap. När du vandrar i Ekerö har du nära till det storslagna.

Tälta och camping

Det är en fantastisk känsla att tälta, inte minst på Ekerö. Att ha med sig sitt egna lilla hus och övernatta nästan var som helst. Men det finns saker du behöver tänka på.

Grillplatser

Det är alltid trevligt att samlas runt en öppen eld och grilla medans barnen badar eller leker. Vi har ordnat några fina grillplatser runt om i kommunen, nästan alla precis vid badstränder.

Fiske, pimpling och fågelskådning

Visst nappar det! Mälaren har fina fiskevatten där du kan dra upp allt från abborre till gös och gädda. Oavsett om du besöker våra öar med eller utan båt så finns det många möjligheter till fint fiske. Om hjärtat klappar lite extra för fågelskådning eller om du vill lära dig mer om den underbara världen av fåglar är Ekerö stället för dig.

Bada

Sand mellan tårna, små badvikar eller vinterbad. I Ekerö hittar du badplatser för alla smaker.

Vattenkvalitet

På våra badsidor informerar vi också om våra badvattenprover visar tecken på algblomning eller otjänligt badvatten.

Alla resultat från badvattenprover finns också på Havs- och vattenmyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Saknar du något?

På Upplev Ekerö hittar du många fler tips om vad du kan hitta på!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?