Att göra under hösten

Tre personer går i en skog bland gula och röda höstlöv

Vandringsleder, grillplatser, fiske, camping eller självplock, vad längtar du efter att göra nu när hösten är här? Det finns en massa saker att göra i Ekerö. Här hittar du några aktiviteter för stora och små.

Tips på aktiviteter under hösten

Frisk och krispig luft, vackra färger i skog och mark nu är hösten här! Det är dags att plocka fram en tjockare tröja och ge sig ut på upptäcktsfärd. Det finns massor att göra i Ekerö!

Självplock och höstmarknader

Skördetid med höstmarknader och självplock. På flera ställen på Mälaröarna kan du besöka höstmarknader och olika typer av självplock.

Vandringsleder

Milslånga vandringsleder, skogsdränkta miljöer och historiska landskap. När du vandrar i Ekerö har du nära till det storslagna.

Tälta och camping

Det är en fantastisk känsla att tälta, inte minst på Ekerö. Att ha med sig sitt egna lilla hus och övernatta nästan var som helst. Men det finns saker du behöver tänka på.

Grillplatser

Det är alltid trevligt att samlas runt en öppen eld och grilla medans barnen badar eller leker. Vi har ordnat några fina grillplatser runt om i kommunen, nästan alla precis vid badstränder.

Fiske, pimpling och fågelskådning

Visst nappar det! Mälaren har fina fiskevatten där du kan dra upp allt från abborre till gös och gädda. Oavsett om du besöker våra öar med eller utan båt så finns det många möjligheter till fint fiske. Om hjärtat klappar lite extra för fågelskådning eller om du vill lära dig mer om den underbara världen av fåglar är Ekerö stället för dig.

Saknar du något?

På Upplev Ekerö hittar du många fler tips om vad du kan hitta på!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?