Simskola

Barn tränar i simskolan

Vi kommer att starta simskola i Ekerö badhus till hösten.

Boka vår egen simskola

TIll hösten börjar vår simskola. Du bokar plats i vår webbshop. Närmare beskrivning av de olika nivåerna finns lite längre ned på sidan.

Fyra olika nivåer

Vi har olika kurser beroende på hur vant barnet är vid vatten. Det finns även simskola för vuxna, se längst ner på sidan.

Nivå 1 - vattenvana

På ett lekfullt och inbjudande sätt lär sig barnen att känna trygghet i vattnet.
Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs men barnet ska fylla 5 år under året och vara redo att lämna sin förälder under lektionen.
Mål: att barnet ska kunna doppa huvudet, hoppa från kanten, flyta på mage, flyta på rygg och glida på mage.

Nivå 2 - vi börjar med simtagen

Vi fortsätter att arbeta med vattenvana men introducerar nu armtag och bentag i bröstsim, ryggsim och frisim. Vi jobbar vidare med trygghet och kunskap i vattnet.
Förkunskaper: målen för nivå 1, vattenvana.
Mål: att barnet ska kunna simma 10 meter bröst- och ryggsim. Vända från bröstsim till ryggsim och tillbaka. Kunna falla ifrån kanten på, för barnet, djupt vatten och sedan ta sig upp på kanten igen. Kunna ta några simtag i frisim (crawl och rygg).

Nivå 3 - vi siktar mot djupt vatten

Vi tränar vidare på simtagen och siktar mot att kunna simma 25 meter på djupt vatten. Under kursens gång varvar vi med att simma på grunt vatten och för barnen lite djupare vatten.
Förkunskaper: målen för nivå 2.
Mål: att barnet ska kunna simma 25 meter bröst- och ryggsim på djupt vatten, känna till lite om hur man hjälper en nödställd i vatten och kunna simma flera sammansatta simtag i frisim (crawl och rygg).

Nivå 4 - vi simmar bara på djupt vatten

Vi simmar enbart i 25-metersbassängen, vi jobbar vidare med simtekniken och orken för att nå målet för simkunnighet. Vi går igenom hur vi agerar vid en farlig situation vid vattnet.
Förkunskaper: målen för nivå 3.
Mål: att barnet ska kunna simma 200 meter varav 50 meter på rygg. Kunna falla från kanten på djupt vatten och sedan ta sig upp och in till kanten. Dyka från kanten på djupt vatten. Vetskap om hur de ska agera vid en olycka vid vattnet och kunna simma 25 meter frisim (crawl och rygg) på djupt vatten.

Simskola för vuxna (från 12 år)

Vi arbetar med att skapa grundläggande trygghet i vattnet och introducerar simtag i bröstsim, ryggsim och frisim.
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
Mål: att kunna simma 10 meter bröst- och ryggsim, vända från bröstsim till ryggsim och tillbaka, kunna falla ifrån kanten, på för personen djupt vatten och sedan ta sig upp på kanten igen. Kunna ta några simtag i frisim (crawl och rygg)

Boka simskola på Kappis

Även SKK (Stockholms Kappsimningsklubb) kommer att ha simskola i badhuset till hösten.

En begränsad mängd sommarsimskola kommer att erbjudas på Lundhagsbadet och Karlskärsbadet. SKK (Stockholms kappsimklubb) ansvarar för detta och all bokning och information kommer att ske hos dem.

Läs om simskola under sommaren på Kappis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?