Till höstterminen startar årskurs 3 på Munsö skola

Ett barn står gömd bakom en husvägg. Ett annat barn verkar leta. I bakgrunden ser man en skolbyggnad med putsad fasad och spröjsade fönster.

På barn- och utbildningsnämndens sammanträde den 10 mars, beslutade nämnden att starta årskurs 3 på Munsö skola till höstterminen 2022.

Förutsättningarna för Munsö skola har ändrats då 15 barn har valt förskoleplats på Munsö skola inför höstterminen 2022. Nu utökas Munsö skola från en F-2 till F-3-skola från och med hösten 2022.

Enligt de senaste befolkningsprognoserna beräknas antalet barn öka i Munsö skolas upptagningsområde. Samtidigt pågår planer för att bygga nya bostäder på Adelsö. Antalet barn som är inskrivna i förskolan på Adelsö har kontinuerligt ökat de senaste åren, från ca 12 barn våren 2019 till drygt 20 barn våren 2022.

Beslutet innebär att barn-och utbildningsförvaltningen får i uppdrag att omedelbart påbörja planering tillsammans med rektor för att kunna ta emot elever som vill gå årskurs 3 på Munsö skola.

- Vi kan nu konstatera efter årets skolval att ca 15 barn har valt förskoleklass på Munsö skola inför höstterminen 2022. Det är väldigt glädjande av flera anledningar, till exempel skapar det förutsättningar att organisera verksamheten med fler undervisningsgrupper än idag. Antal barn har också ökat markant på Adelsö förskola vilket också är mycket positivt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Sivert Åkerljung (KD).

- Jag är mycket glad över att vi kan leverera beskedet till våra medborgare. Frågan om Munsö skola har under hela processen väckt många känslor och det har varit tuffa beslut som vi i kommunledningen behövt fatta. Däremot har vi alltid hållit dörren öppen för att på nytt starta förskoleklasser när elevunderlaget möjliggör detta, säger Adam Reuterskiöld, kommunstyrelsen ordförande.

Pressfrågor?

Anna-Klara Lindholm 04.jpg
Anna-Klara Lindholm
Presschef
Ekerö kommun

Mer information inom området

  1. Ett barn står gömd bakom en husvägg. Ett annat barn verkar leta. I bakgrunden ser man en skolbyggnad med putsad fasad och spröjsade fönster.

    Munsö skola är en kommunal F-3 skola.