Socialstyrelsens har skickat ut sin brukarundersökning

Äldre person ler mot en yngre person i vårdkläder.

Socialstyrelsen skickar under mars ut en enkät till alla kommunens invånare som är 65 år eller äldre och bor på ett äldreboende eller får stöd av hemtjänst. Genom att svara på enkäten får kommunens äldreomsorg hjälp med att förbättras.

Var med och påverka

Vi som arbetar inom äldreomsorgen i Ekerö kommun vill veta vad du tycker. Utifrån de svar som kommer in i undersökningen kommer vi att jobba för att förbättra verksamheterna. Det är frivilligt att delta, men din åsikt är viktig och vi vill veta både vad du är nöjd med och vad du inte är nöjd med.

Hur går det till?

Enkäten skickas per post i slutet av mars. Det går att svara på enkäten både per post och via internet. Det går bra att ta hjälp av en närstående om det är svårt att besvara enkäten på egen hand. Sista svarsdatum är 26 maj.

Den som vill veta mer om undersökningen kan ringa Indikator som hjälper Socialstyrelsen att göra undersökningen på telefonnummer: 031-730 31 80, vardagar klockan 08.00–18.00 eller mejla till: aldreundersokning@indikator.org.

Behöver du hjälp att svara på enkäten?

Ibland kan det vara svårt att svara på enkäten på egen hand. Det kommer att finnas volontärer från Malteserorden på Ekgården och Kullen den 20/3, 10/4 och 15/5 som kan hjälpa dig som bor där att besvara enkäten. Volontärerna har tystnadsplikt.

Du kan även ta hjälp av en anhörig, vän eller bekant om du behöver hjälp att svara på enkäten. Om du ber personalen om hjälp att besvara enkäten får de göra det om de först försäkrat sig om att det inte finns någon anhörig, vän, bekant eller god man som kan hjälpa till.

Resultaten från enkäterna kommer att användas för att förbättra våra verksamheter, så passa på att göra din röst hörd!

Till dig som hjälper till att svara på Socialstyrelsens enkät

En anhörig, vän, bekant eller god man kan besvara enkäten tillsammans med den äldre personen, eller svara på enkäten i dennes ställe.

Om du hjälper till att besvara enkäten är det bra att tänka på att

  • den som hjälper till att svara ska ha ett neutralt förhållningssätt
  • svaren ska spegla den äldre personens uppfattning
  • det är frivilligt att delta och den äldre ska inte känna något tvång att svara.

Tack för att du deltar!

Läs mer om enkätundersökningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.