Första spadtaget för Stockby förskola

Tre vuxna och fyra små barn gräver i en grushög.

Barn från Stenhamra förskola tar första spadtaget för den nya förskolan med sällskap av Hanna Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande, Anita Jernberger (L) vice ordförande barn- och utbildningsnämnden och Sivert Åkerljung (KD), kommunalråd och ordförande barn- och utbildningsnämnden.

Under torsdagen tog vi det första spadtaget för ytterligare en ny förskola i Stenhamra, Stockby förskola.

Med hjälp av Zuzanna, Charlie, Sigrid och Jurgen från Stenhamra förskola är nu bygget i gång på riktigt. Flera representanter från Ekerö kommun var på plats när det första spadtaget togs. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Sivert Åkerljung (KD) och kommunstyrelsens ordförande Hanna Svensson (S) var några av dem.

Fantastiskt roligt att tillsammans med en kvartett av härliga barn från Stenhamra förskola fått ta det första spadtaget på Stockby förskola. Vi i Mittenstyret fortsätter att leverera vallöften genom nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler till våra invånare. Den här förskolan kommer att ge fantastiska förutsättningar för våra barn i en trygg och vacker miljö. Stenhamra står inför en omvandling och det känns tryggt att fortsätta det goda samarbetet som vi har tillsammans med arkitekter och byggbolag, säger Sivert Åkerljung och Hanna Svensson.

Rum för lek, lärande och vila

Vi bygger den nya förskolan i utkanten av Stenhamra centrum längs med Solbackavägen. På platsen låg tidigare Kulturskolans lokaler. Förskolan kommer att ha sex avdelningar med plats för 120 barn.

Förskolan utrustas med varierande miljöer för lek, lärande och vila. Förskolegården kommer också att bli varierad och rymlig med 40 kvadratmeter per barn vilket uppfyller Boverkets rekommendationer.

ByggDialog bygger förskolan och det är LLP Arkitektkontor som har ritat den.

Vi siktar på att den nya förskolan ska stå klar och redo för inflytt lagom till höstterminen 2025.