Tyck till om vår nya VA- och vattentjänstplan

En hand sveper över en spegelblank vattenyta.

Nu kan du läsa och tycka till om förslag på ny VA- och vattentjänstplan för Ekerö kommun. En VA- och vattentjänstplan utgör grunden för kommunens strategiska och långsiktiga planering av kommunalt vatten och avlopp.

En välfungerande vatten- och avloppsförsörjning är en grundläggande förutsättning för en god livskvalitet och ett hållbart samhälle. VA- och vattentjänstplanen fungerar som ett viktigt verktyg för att belysa problem och prioritera åtgärder för att kostnadseffektivt möta alla de utmaningar som kommuner står inför.

Samråd 12 april – 10 maj

Under perioden 12 april – 10 maj pågår samråd där allmänheten får möjlighet att läsa förslaget till ny VA- och vattentjänstplan och tycka till om det. Syftet med samrådet är att låta de som berörs få lämna sina synpunkter. När samrådet är slut kommer vi att gå igenom alla synpunkter och bearbeta förslaget.

Förslaget till ny VA- och vattentjänstplan finns att läsa här på vår webbplats. Du kan också läsa det i kommunhusets reception och på våra bibliotek i Ekerö och Stenhamra centrum.

Lämna synpunkter

Om du vill lämna synpunkter behöver de vara skriftliga och skickas senaste den 10 maj 2024. Skicka synpunkterna till kommunstyrelsen.plan@ekero.se. Skriv ärendets diarienummer, "samråd KS23/244", i ämnesraden på meddelandet.

Tidplan

  • Samråd 12 april – 10 maj
  • Granskning kvartal 3, 2024
  • Beslut om antagande av kommunfullmäktiga kvartal 4, 2024
  • Därefter kommer vi att uppdatera planen vart fjärde år.