Jazz på Ekebyhovs slott 21 mars

En man spelar piano och en kvinna sjugner.

Kiralina Salandy, Andreas Hellkvist och Jesper Kviberg

En sprudlande kavalkad av jazz, gospel och blues med fantastiska Kiralina Salandy i spetsen, med Andreas Hellkvist vid orgeln och Jesper Kviberg bakom trummorna anordnas av den ideella föreningen "Jazz på Mälaröarna".

Torsdagsjazz - Kiralina Trio

Kiralina Salandy är en femfaldigt prisbelönt sångerska, som har uppträtt i Kanada, USA och Jamaica under de senaste 7 åren. Hon sjunger gospel, urban, klassiskt, country, modernt, inspirational och jazz. Kiralina spelade på musikalen "Book Of Mormon" på China Teatern, och hon var artisten på Nobelmiddagens efterfest på Karolinska Institutet. Hon har spelat in flera album i Montreal, Jamaica och Sverige. För närvarande bor hon i Stockholm och arbetar på olika musikaliska projekt. Hon älskar att underhålla och gör varje föreställning minnesvärd genom att sjunga låtar som får dig att dansa eller låtar som berör hjärtat.

Virtuost, lekfullt och inlevelsefullt – epitet som ofta tillskrivs Andreas Hellkvists framträdanden vid Hammondorgeln. Utifrån hans musikaliska rötter i souljazztraditionen har han utvecklat en egen spelstil. Spelglädjen, spontaniteten och inlevelsen gör att de som sett honom på konsert sällan går oberörda därifrån.

De senaste 20 åren har han spelat i en rad olika band och konstellationer, mest jazz och blues. Men alla stilar ryms i denna organists repertoar, även rock, soul och visor till exempel material av Bowie, Stevie Wonder och sånger med texter av Ferlin och Karin Boye. 2016 kom hans första egna soloalbum, “Finally” som följdes av albumet "Becoming" (2019).

Jesper Kviberg undervisar i slagverk med inriktning mot jazz. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolans musikerlinje och slagverkspedagog vid SMI, Stockholms Musikpedagogiska Institut. Jesper har lång erfarenhet som frilansande musiker och har spelat med internationella storheter och ”de flesta” inom svensk jazz. Han medverkar på många skivinspelningar och har belönats med The Ronnie Gardiner drummers award, Egil Johanssens minnesstipendium och Alingsås trumslagarpris 2015.

Konsertbiljett 250 kronor.
Middag 220 kronor. Fisksoppa med aioli och morotskaka med topping. Serveras innan konserten mellan klockan 17.00 - 19.00.
Baren är öppen före konserten och i pausen.

Boka biljett och bord

Du bokar biljett och bord genom att mejla din bokning med namn till jazzmalaro@gmail.com
Eller per telefon: 070 678 07 21.

Arrangörer: Jazz på Mälaröarna i samverkan med Ekebyhovs slotts konferensverksamhet, Ekerö kultur- och fritidsnämnd och Kulturrådet.

Mer information på vår facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information inom området

  1. En illustrerad bild av en grön och vit rova med tunna rötter.

    Välkommen till vårt fantastiska slott på en dagens...

  2. Grönsaker i skålar på buffébordet.

    Dagens lunch Till lunch serverar vi härlig mat

  3. Äppelpaj med vaniljsås

    Många frågar efter recept på våra klassiska rätter...