”Vi bygger för barnen"

Lediga jobb

”Det som driver mig är målbilden av barnens glädje när de får flytta in i sin nya skola”. Det säger Marianne Andersson, som arbetar som projektledare på fastighetsenheten i Ekerö kommun.

Barnen är viktigast! Vi brukar påminna varandra om att vi bygger för barnen när vi fastnar och det känns extra utmanande i projektet.

Marianne är byggprojektledare inom kommunen och specialiserad på skolor och förskolor. I byggprojekt är projektledaren med från start till mål och genom alla skeden. Mariannes tjänst går i mångt och mycket ut på samordning av byggprojektet, där samverkan och kommunikation är A och O.

– Det finns ingen dag som är den andra lik eftersom allt styrs av hur projektet ser ut. En vanlig dag består av möten, samordning, planering, ekonomiuppföljning med mera. Min roll går väldigt mycket ut på kommunikation och samverkan, och att fatta beslut om projektets väg framåt. Det är alltid ett högt tempo och jag jobbar för att projektet aldrig ska stanna upp genom att jaga svar och hitta lösningar på de frågor som dyker upp längs vägen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag älskar mitt jobb! Mitt arbete känns viktigt, att utforma skolor och förskolor i nära samarbete med verksamhet och alla mina medarbetare. Pulsen är hög, vi i teamet är lösningsorienterade och det finns ett stort förtroende för att vi gör det jobb vi säger att vi ska göra. Vi jobbar i samverkan med vår byggentreprenad och det underlättar också arbetsprocessen.

Lediga jobb

Och Ekerö kommun, vad är bäst med att arbeta här?

– Ekerö kommun är en trygg arbetsgivare som tar hand om och satsar på sina anställda. Jag har möjlighet att semesterväxla, vi har friskvårdsbidrag och det finns goda utvecklingsmöjligheter. Ekerö är en lagom stor kommun där man blir sedd, men vi är också en växande kommun med ambitionen att fortsätta vara en småstad - det är en kul utmaning tycker jag. Sen vill jag också passa på att lyfta hur otroligt lösningsorienterade alla som jobbar här är. Fokus är alltid på hur vi kan hjälpas åt med våra olika kompetenser, vilket underlättar jobbet väldigt mycket – och gör det så mycket roligare!

Ekerö kommun har något som heter Medarbetarakademin, som är ett utvecklingsprogram för våra medarbetare. Den har du gått. Vad tyckte du?

– Ja, jag är en stolt ambassadör av Medarbetarakademin! Det var en ynnest att få gå den och jag tycker att alla borde få göra det. Du knyter kontakter över hela kommunen och vi har även träffat andra kommuner. Jag har fått en större förståelse för hur kommunen funkar på alla plan och lärt mig hur vi tillsammans i en grupp uppnår resultat. Programmet innehöll också ett block för personlig utveckling där vi bland annat fick lära oss att tänka i positiva termer när vi fastnar i problem och hur man är en bra lyssnare. Kort sagt ett otroligt givande och bra program som jag verkligen rekommenderar andra att gå om de får möjlighet.

Faktaruta

Namn: Marianne Andersson

Ålder: 52 år

Bor: Märsta

Gör: Projektledare på fastighetsenheten

Bästa smultronställe i Ekerö kommun: Bästa smultronstället i Ekerö kommun: Ekebyhovs slott med tillhörande slottsträdgård och äppellundar. Det är otroligt vackert där och Agneta Asp som driver slottsverksamheten är lika fantastisk hon.