Företagare

Händer som håller i granskott.

Driver du eget företag här i kommunen? Eller vill du starta ett? Här får du mer information, hjälp och tips. Här finns även kommunens näringslivsstrategi som är vårt styrdokument för att leda näringslivsarbetet framåt. Hör av dig till oss om du vill ha stöd. Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev så får du nyttig information och inbjudningar till våra företagsträffar!

Det är populärt att driva företag i kommunen

Här finns stöd, rådgivning och information för dig som är eller vill bli företagare.

Ekerö kommun har ett fantastiskt näringsliv med en stark företagaranda. Betydligt fler Ekeröbor driver företag än riksgenomsnittet, nyföretagandet är mycket högt och företagens förädlingsvärde ökar kontinuerligt.

Ekerö kommun har ett småskaligt näringsliv. Det privata näringslivet domineras av mindre företag inom tjänste- och servicesektorn och inom handel och hantverk.

Starka verksamheter är också jordbruk, trädgårdsnäring och hästsport. De största privata företagen har mellan 50 – 100 anställda.

Vi har cirka 4 000 registrerade eller verksamma företag i kommunen och det ökar snabbt.

Kommunen finns här för att hjälpa dig som företagare. Har du frågor kan du kontakta näringslivsenheten.

Näringslivsstrategi

Ekerö kommun vill arbeta för ett fortsatt välmående och växande näringsliv och bli en av Sveriges mest företagsvänliga kommuner. Därför har kommunen tagit fram ett styrdokument - näringslivsstrategin.

Vi använder näringslivsstrategin som grund i arbetet för att göra våra företagare mer nöjda. Vi ska fortsätta ha ett välmående och växande näringsliv och satsar på att bli en av Sveriges mest företagsvänliga kommuner och vi har det som krävs för att lyckas.

Näringslivsstrategin ska också bidra till att uppnå översiktsplanens vision att gå från en utpräglad landsortskommun till att bli en attraktiv småstad där det är nära till allt – service, handel, kultur, fritid, kommunikationer och mötesplatser.

Strategin är framtagen i samverkan med näringslivet, politiker samt tjänstemän inom berörda förvaltningar. I strategin listas först ett antal punkter som anger den övergripande inriktning som kommunen har för sitt arbete med att skapa ett bra företagsklimat.

Näringslivsstrategin Pdf, 3.2 MB.

Mer information inom området

  1. Händer som håller i granskott.

    Vill du hålla dig uppdaterad i lokala näringslivsf...

  2. Person som håller i en lysande glödlampa.

    Välkommen till årets Näringslivsdag den 17 novembe...

  3. Frukostdukning med kaffe, smörgås, juice och ett äpple.

    Kommunen bjuder in till frukostmöten och andra nät...

Hjälpte informationen på den här sidan dig?