En av våra lärare

Lediga jobb

Sara Walfridsson, 40 år, arbetar som lärare på Uppgårdsskolan i Stenhamra. Vacker natur, trevliga elever, små klasser och engagerade föräldrar är några av de saker som Sara gillar extra mycket med sitt jobb.

”Det är helt fantastiskt att genom att göra ganska lite kunna påverka någons liv mycket"

Sara Walfridsson undervisar i hem- och konsumentkunskap och är förstelärare i IKT, som står för Information- och Kommunikationsteknik.

Arbetsdagen börjar oftast vid 08:00 för Sara. Är det hem- och konsumentkunskap på schemat så börjar hon med att plocka fram dagens matvaror som eleverna ska laga mat eller baka med.

Hon skriver på tavlan hur lektionen kommer att se ut och sen börjar det slamras och stökas bland kastruller och slevar. Efter lektionen blir det plock, handling och städning med mera. Andra dagar kan helt vigas åt IKT-uppdrag eller schemaläggning.

- Jag har också möten med elever eller lärare som behöver stöttning eller utbildningar som handlar om mitt IKT-uppdrag på olika sätt. Jag jobbar även med skolans sociala medier och med mitt IKT-team bestående av elever som är extra intresserade av IT-frågor, berättar Sara.

Ett lustfyllt och omväxlande arbete

Sara beskriver sitt arbete som mycket lustfyllt och omväxlande i en kommun med fantastisk natur och ett lugn som hon njuter av varje dag.

- Det jag älskar med skolans värld är den sociala biten, att dagligen ha kontakt med alla dessa elever och att få vara med att påverka en ung människas liv. Ibland får man höra gamla elever som berättar vad jag lärt dem som de sedan har tagit med sig i livet. Det är helt fantastiskt att få höra hur man faktiskt genom att göra ganska lite kan påverka någons liv mycket, säger hon.

Lediga jobb

Det jag älskar med skolans värld är den sociala biten och att få vara med att påverka en ung människas liv.

Om du skulle rekommendera någon att jobba i vår kommun, vad skulle vara anledningen?

- Det är en bra stämning hos elever och föräldrar vilket gör att man som lärare känner att skolan är viktig och betydelsefull. Det är en välfungerande skolmiljö med förhållandevis små klasser och en stabil elevhälsa som stöttar elever som mår dåligt. Om man vill arbeta i en vacker miljö som ändå har sin närhet till Stockholm med elever som är trevliga och som gillar skolan så är Ekerö kommun rätt arbetsplats.

Faktaruta

Namn: Sara Walfridsson

Ålder: 40

Bor: Stenhamra

Gör: Lärare i Hem- och konsumentkunskap och är IKT -pedagog på Uppgårdsskolan

Bästa smultronställe i Ekerö kommun: Kaggeholms slott

Hjälpte informationen på den här sidan dig?