Nätverk och möten

Två händer som håller i ett hjärta.

Vi är del av en mängd olika samarbeten och nätverk som du kan ha nytta av som företagare i kommunen. Näringslivsenheten är med i kommunens Näringslivsråd där förtroendevalda och företagsorganisationer också är representerade. Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev så får du nyttig information och inbjudningar till våra företagsträffar!

Möten och näringslivsträffar

På näringslivsenheten arbetar vi med olika aktiviteter som kan hjälpa dig som företagare. Bättre dialog mellan kommun och företag ligger högt upp på företagens önskelista (källa: Svenskt Näringslivs enkätundersökning). Vi arrangerar näringslivsträffar inom de branscher som pekas ut i näringslivsstrategin.

Här hittar du mer information om våra näringslivsträffar

Här hittar du mer information om våra frukostmöten

Nätverk och företagsorganisationer

Stockholms Business Alliance SBA

Ekerö kommun ingår i Stockholms Business Alliance (SBA) som är ett partnerskap mellan kommunerna i Stockholm och Mälarregionen.

Syftet med samarbetet är att utveckla och fördjupa det näringslivspolitiska arbetet, det lokala näringslivet och öka regionens internationella konkurrenskraft.

Stockholms Business Alliance SBA Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Näringslivsråd

I näringslivsrådet diskuterar representanter från kommunen näringslivsfrågor och kommunens utveckling med det lokala näringslivet. En viktig uppgift är att få ett så bra företagsklimat som möjligt.

Kommunstyrelsen utser sju förtroendevalda till rådet och företagsorganisationerna i näringslivsrådet utser sina representanter från näringslivet.

Näringslivsrådet pausas under 2024

Mittenstyret har tagit beslut om en förändring i den politiska organisation i Ekerö kommun från 1 januari 2024 rörande Näringslivsrådet och det pausas under 2024. Arbetsformerna för Näringslivsrådet ska ses över under året med sikte på en omstart till 2025.

Rådgivande organ

Företagsorganisationer

Ekerö Centrum Företagarförening

Ekerö Centrum Företagarförening är en sammanslutning av företagare i Ekerö centrum. Ordförande är Thorbjörn Rönnlund, Din Syn Ekerö Optik AB.

Ekerö centrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagarna Ekerö

Företagarna Ekerö ingår i Sveriges största företagarorganisation och har som uppgift att skapa bättre förutsättningar för företagande i Sverige. Ekerös ordförande är Maria Styf Boroweic, Nordblick Group AB.

Företagarna Ekerö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyföretagarcentrum Ekerö

Hos NyföretagarCentrum får du som är blivande eller nybliven företagare kostnadsfri rådgivning. Verksamhetsledare och rådgivare är Lena Söderberg.

Nyföretagarcentrum Ekerö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lantbrukarnas riksförbund - LRF

LRF är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för personer och företag inom de gröna näringarna. Ekerös representant är Lars Andersson, Husby Gård & Entreprenad AB.

LRF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Selma Nätverk - nätverk för kvinnor som driver företag

Selma Nätverk bjuder in alla kvinnor som bor eller har företag på Mälaröarna att engagera sig i föreningen. Ordförande är Emma-Karin Pihlstrand, Emma-Karin Entertainment.

Selma Nätverk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stockholms Handelskammare

Stockholms Handelskammare ordnar medlemsmöten och driver frågor av speciellt intresse för företag i Stockholmsregionen. Det finns ingen lokalförening i Ekerö.

Stockholms Handelskammare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenskt Näringsliv

Ett bättre företagsklimat, framgångsrika företag och därmed trygga jobb och ett bättre Sverige är Svenskt Näringslivs uppdrag. De tar fram konkreta förslag på åtgärder och reformer som gagnar företagsklimatet och driver de frågor som är viktiga för alla företag, oavsett bransch och storlek.

Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du når oss bäst via e-post: naringsliv@ekero.se

Mer information inom området

  1. Person som skriver på dator.

    Från och med 1 januari 2024 kommer ett nytt sätt f...

  2. Vetefält.

    Är du intresserad av att starta företag? Eller är ...

  3. Brygga.

    Här kan du söka bland aktiva företag och organisat...

Hjälpte informationen på den här sidan dig?