En gul träbyggnad med tak av tegel.Björkar står framför förskolan. En liten klätterställning med rutschkana står nära björkarna.

Stamvägens förskola

Stamvägens förskola är en kommunal förskola.

Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor bildar tillsammans enheten Träkvistarna och har en gemensam rektor och ledningsgrupp.

Vid Träkvista torg ligger Stamvägens förskola med sina tre avdelningar, med barn i åldrarna 1-2 år, 2-3 år, 4-5 år. Här finns plats för ca 58 barn.

Vi tror att barn alltid gör sitt bästa

Stamvägen har en härlig, stor gård där mycket spännande saker går att upptäcka och utforska för alla barn i alla åldrar. Hos oss är barnen upptäckare med pedagoger som stöttar och vägleder med stort engagemang.

På Stamvägens förskola får du öppenhet och nyfikenhet!

Vad händer på Stamvägens förskola?

Vi planerar för att bygga en ny förskola där den befintliga Stamvägens förskola ligger idag. Arbete med detaljplaneändring pågår och är planerad att antas våren 2021. Byggstart för den nya förskolan beror på när detaljplanen vinner laga kraft, men vi hoppas kunna starta under 2022. Eventuellt kan rivningen av den befintliga förskolan starta tidigare.

När bygget sätter fart behöver barnen på Stamvägens förskola evakueras. Vid Brunna förskola förbereds för moduler (baracker) i två våningar på grusplanen intill. Där ska tre förskoleavdelningar rymmas. Barnen kommer att dela på förskolegården. Vi hoppas att modulerna står klara i juni 2021.

Båda förskolorna har samma rektor vilket ger väldigt bra förutsättningar för att få en fungerande verksamhet, redan idag har de ett mycket nära samarbete.

Verksamhetens planering för flytten till de temporära lokalerna pågår och information till vårdnadshavare kommer att gå ut inom kort.

Preliminärt kan den nya Stamvägens förskola vara klar för inflyttning tidigast 2023.

Kontakta rektor

Linda Borg

E-post: linda.borg@ekero.se

Kontakta förskolan

Telefonnummer: 08-124 570 78

Två appar du behöver som vårdnadshavare

1. Unikum familj – för mål, dokumentation om ditt barn och kontaktuppgifter - logga inlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (via webbläsare)

Behöver du hjälp? Unikum supportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2. Tieto Edu – frånvaro och tider (schema) - logga inlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (via webbläsare)

Behöver du hjälp? Tieto supportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner appar?

Du laddar ner apparna från App Store eller Google Play. Du loggar in med BankID. Om du inte kan använda BankID så kontaktar du din förskola eller skola.

Hitta hit

Läs mer

  1. Här ser du alla förskolor i Ekerö kommun.

  2. Adelsö förskola är en kommunal förskola.

  3. Birkaskolan är en fristående montessoriförskola.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?