Synpunkter och klagomål på förskola och skola

Vi sätter stort värde på en fungerande dialog med våra vårdnadshavare, barn och elever. Vi lyssnar på dina åsikter och ser dem som en nyckel i vårt arbete med att utveckla våra verksamheter. Din röst är viktig för oss!

Här kan du lämna synpunkter eller klagomål inom förskola, skola, fritidshem, Mälarögymnasiet och vuxenutbildningen.

Om ditt barn går på våra kommunala verksamheter

Om du som vårdnadshavare eller elev vill ge synpunkter eller klagomål på en särskild verksamhet ska du göra så här:

Steg 1. Kontakta personalen på avdelningen det gäller. De ansvarar för att ta emot ditt ärende och ge dig återkoppling. Kontaktuppgifter till personalen hittar du i lärplattformen. Om du inte tycker att du får stöd och hjälp, gå vidare till steg 2.

Steg 2. Ta kontakt med rektorn för verksamheten. Rektorn ansvarar för att ditt ärende utreds och återkopplas till dig. Kontaktuppgifter hittar du i lärplattformen eller här på kommunens hemsida.

Steg 3. Om du inte är nöjd med förskolans eller skolans bemötande kan du lämna synpunkter eller klagomål i vår e-tjänst. Ditt ärende hanteras då av Barn- och utbildningsförvaltningen.

Klagomålet bör innehålla namn och kontaktuppgifter, vilken förskola eller skola det gäller och information om på vilket sätt ni anser att skolan brustit i sitt agerande.

Du kan lämna dina synpunkter anonymt. Men om du vill att vi ska informera dig om hur vi har hanterat ditt klagomål behöver vi ha din e-postadress, ett telefonnummer eller adress.

Var hittar jag rätt person att kontakta?

Kontaktuppgifter till personal och chefer inom förskola och skola hittar du på skolornas lärplattformar. Kontaktuppgifter till ansvarig rektor hittar du också i presentationen av verksamheterna nedan.

Andra instanser

Om fortfarande är missnöjd efter att följt steg 1 - 3 ovan kan du vända dig till Skolinspektionen och Barn- och elevombudet.

Skolinspektionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn- och elevombudet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om ditt barn går på en fristående verksamhet

Går ditt barn på en fristående förskola eller skola ska du följa deras rutiner för synpunkter eller klagomål. Kommunen hanterar inte dessa ärenden.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?