Fjärrvärme
Fjärrvärme kommer från olika typer av bränslen. Det kan vara värme som skapats när vi eldar upp rester från skogsavverkning eller överskottsvärme från industrier och avfall. Det är enkelt, tryggt, prisvärt och hållbart.
Fjärrvärme i Ekerö kommun
Fjärrvärme är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige. Ungefär hälften av all uppvärmning kommer från fjärrvärme. Istället för att varje fastighet har sin egen värmekälla, får den som har fjärrvärme sin värme från en gemensam anläggning "fjärran från" fastigheten. Fast egentligen är det inte så fjärran eftersom värmen är lokalt producerad. Dessutom är den helt fossilfri och förnybar.
Fjärrvärme finns sedan tidigare i Sandudden på Ekerö och nu när vårt nya värmeverk i Tappström är igång så kan fler områden runt Ekerö tätort få möjlighet till fjärrvärme. Ledningsnätet sträcker sig nu till Tappsund, Tappström, Närlunda, Träkvista och snart ända ut till Träkvista torg. Vi ansluter våra kommunala verksamheter allt eftersom och nu är Närlundaskolan, Mälaröhallen, Ekgårdens äldreboende, Ångbåtens förskola, Kulturhuset, nya Ekebyhovsskolan på Bryggavägen och badhuset inkopplade på nätet.
Om du har frågor kring drift eller vill ansluta din fastighet till fjärrvärme ska du kontakta Ekerö Solör Bioenergi AB, vilket är ett samägt bolag mellan Ekerö kommun och Solör Bioenergi.
Läs mer om Ekerö Solör bioenergi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Felanmälan fjärrvärme
För att rapportera fel ska du vända dig direkt till Ekerö Solör Bioenergi AB.
Kundservice och felanmälan:
Telefon: 023-103 13
E-post: ost@solorbioenergi.com
Mer information inom området
Hjälpte informationen på den här sidan dig?