Beroende och missbruk
Är du orolig för dina alkoholvanor, drogvanor eller ditt spelande om pengar? Upplever du att du utvecklat ett beroende som du önskar hjälp att bryta? Du kan kontakta oss i Öppenvården för att få stöd och hjälp.
Vilken hjälp kan jag få?
Det kan vara svårt att ändra sina vanor på egen hand. Hos Öppenvården kan du få stöd och hjälp utifrån din situation. Ibland räcker det med några råd- och stödsamtal, andra gånger kan det behövas mer omfattande stöd eller behandling. Oavsett vilket kan du alltid börja med att kontakta oss i Öppenvården för att komma igång med en förändring.
Kontakt
Om du vill komma i kontakt med Öppenvården, fyll i e-tjänsten "Råd och stöd vuxen" eller ring telefon 08-124 570 09 . Om vi inte kan svara just då så hör vi av oss.
Om du behöver mer omfattande stöd, kontakta socialtjänstens mottagning, se nedan.
Akut behov av hjälp - socialjouren
Om du är i akut behov av hjälp av socialtjänsten på kvällar, nätter eller helger ska du ringa socialjouren nordväst, se nedan.
Är du orolig för någon i din omgivning?
Om du är orolig för någon i din närhet som dricker för mycket, använder droger eller spelar om pengar kan du göra en orosanmälan. Använd vår e-tjänst eller kontakta oss via telefon. När vi fått din anmälan gör vi en bedömning av hur vi ska gå vidare. Du kan vara anonym.
Du hittar våra kontaktuppgifter under "kontakta oss" längre ner på sidan. När du ringer så välj knappval 1 och sedan knappval 4 så kommer du rätt.
Stöd även för anhöriga
Du som är anhörig eller närstående till någon med beroendeproblematik kan också få stöd. Som närstående räknas partner, barn, förälder, syskon, sambo, särbo, nära vän eller arbetskamrat.
Öppenvården erbjuder stödsamtal och ett anhörigprogram där du tillsammans med andra får konkreta verktyg för hur du kan bemöta din anhörige ta hand om dig själv.
Kontakt med Öppenvården
Om du vill komma i kontakt med Öppenvården, fyll i e-tjänsten "Råd och stöd vuxen" eller ring telefon 08-124 570 09 . Om vi inte kan svara just då så hör vi av oss.
Stöd för unga
Hos Mini Maria Ekerö kan unga upp till 20 år få vård och stöd i alkohol- och drogproblematik.
Alla våra medarbetare har tystnadsplikt
Att vi har tystnadsplikt betyder att vi inte får lämna ut uppgifter eller handlingar om dig, varken till utomstående personer eller till någon annan.
Stödlinjer och jourer för dig som behöver hjälp
Beroendecentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Alkoholhjälpen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Droghjälpen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Stödlinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Spelberoende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.