Vem gör vad - god man och förvaltare

Här ser du exempel på vem som gör vad. Listan är inte komplett och det är viktigt att kontrollera vad just ditt uppdrag omfattar.

Vem eller vilka hjälper till?

Betala räkningar, se till att huvudmannen har pengar. Här kan både en god man eller förvaltare hjälpa till.

Ansöka om bidrag, fonder och hjälpinsatser. Här kan både en god man eller förvaltare hjälpa till.

Överklaga beslut, bevaka rättigheter. Här kan både en god man eller förvaltare hjälpa till.

Sälja/köpa hus/lägenheter, säga upp hyresavtal, ansöka om nytt boende. Här kan både en god man eller förvaltare hjälpa till.

Hämta ut mediciner. Här finns det flera som kan hjälpa. Det kan vara en anhörig, hemtjänst, personal på boende eller personlig assistent.

Städa, vattna blommor, hänga upp gardiner. Här finns det flera som kan hjälpa. Det kan vara en anhörig, hemtjänst, personal på boende eller personlig assistent.

Promenera, gå på bio, fika. Här finns det flera som kan hjälpa. Det kan vara en anhörig, hemtjänst, kontaktperson, ledsagare eller personlig assistent.

Påminna om möten, motivera och söka jobb. Här finns det flera som kan hjälpa. Det kan vara en anhörig, hemtjänst, personal på boende, kontaktperson eller personlig assistent.

Följa med till läkare. Här finns det flera som kan hjälpa. Det kan vara en anhörig, hemtjänst, personal på boende, ledsagare eller personlig assistent.

Inköp av mat och kläder. Här finns det flera som kan hjälpa. Det kan vara en anhörig, hemtjänst, personal på boende eller personlig assistent.

Klä på sig, äta, sköta hygien. Här finns det flera som kan hjälpa. Det kan vara en anhörig, hemtjänst, personal på boende eller personlig assistent.

Om ansvar och roller på Rollkoll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?