Våld i nära relationer

I nära relationer kan det finnas våld som skadar, skrämmer eller kränker. Det finns hjälp att få för dig som blir utsatt för våld och för dig som utsätter eller riskerar att utsätta någon annan för våld.
Dölj ditt besök. Om du snabbt behöver lämna sidan - tryck på den röda knappen med texten "Lämna sidan" längst ner på sidan. Du behöver också ta bort de spår du lämnar efter dig på datorn för att dölja vilka sidor du har besökt. Du kan läsa hur du ska göra på Microsofts support sida.
Stöd för dig som utsätts eller blivit utsatt av våld i nära relation
Lever du, eller har levt, tillsammans med någon som skadar, skrämmer eller kränker dig? Någon som försöker få dig att göra något mot din vilja eller att avstå från att göra som du vill?
Kontakta socialtjänsten för stöd och hjälp, akut eller långsiktigt. Vi har tystnadsplikt.
Akut behov av hjälp efter kontorstid - socialjouren
Om du är i akut behov av hjälp av socialtjänsten på kvällar, nätter eller helger ska du ringa socialjouren nordväst, se nedan.
Råd och stöd
Hos Öppenvården kan du få råd och hjälp utifrån din situation. Ibland räcker det med enstaka samtal, andra gånger kan det behövas mer omfattande stöd och då kan vi hjälpa dig att ansöka om det. Du som inte själv är utsatt, men orolig för någon i din närhet är också välkommen att höra av dig.
Om du vill komma i kontakt med Öppenvården, fyll i e-tjänsten "Råd och stöd vuxen" eller ring telefon 08-124 570 09 . Om vi inte kan svara just då så hör vi av oss.
Stöd för dig som utsätter eller riskerar att utsätta andra för våld i nära relation
Känner du att det finns risk för att ditt humör går ut över de som står dig nära? Att du hotat, slagit eller varit nära att göra det? Önskar du att du kunde agera annorlunda?
Hos Öppenvården kan du få råd och stödsamtal. Vi kan ge vägledning, råd och stöd via telefon eller på plats i våra lokaler. Om du behöver mer omfattade stöd kan vi hjälpa till med att ansöka om det.
Om du vill komma i kontakt med Öppenvården, fyll i e-tjänsten "Råd och stöd vuxen" så hör vi av oss. Du kan också ringa Öppenvården på telefonnummer 08 124 570 09 så kontaktar vi dig.
Även den nationella hjälplinjen "Välj att sluta" erbjuder stöd till dig som vill ändra ditt beteende. Det är Länsstyrelsen Stockholm som driver linjen tillsammans med Manscentrum och i samarbete med Sveriges länsstyrelser.
Välj att sluta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ring 020 - 555 666
Alla våra medarbetare har tystnadsplikt
Att vi har tystnadsplikt betyder att vi inte får lämna ut uppgifter eller handlingar om dig, varken till utomstående personer eller till någon annan.
Annat stöd för dig som behöver hjälp
1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kvinnofridslinjen - nationell stödlinje Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige Länk till annan webbplats.
Akutmottagningen för våldtagna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mansjouren - män som utsätts för våld Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?