Bild med olika kontaktuppgifter

Är du ung? Behöver du någon att prata med?

Är du ung och känner behov av hjälp i olika frågor kring skola, stress, kompisar eller hur det är hemma. Har du frågor om alkohol, narkotika eller spel om pengar?

 Ekerö kommun erbjuder olika sorters stöd i form av samtal med kurator, familjebehandlare eller om du vill ha ett anonymt bollplank.

 Du kan vända dig till ungdomsmottagningen, skolkuratorn, Familjeteamet eller Maria Ungdom.

Skolkurator

Känner du oro och stress i skolan eller i din relation med kompisar, eller har du mycket tankar kring dig själv och hur du mår? Vill du prata med en vuxen för att få bolla tankar och bekymmer? Ring en skolkurator. Du kan vara anonym om du vill. Ring på telefonnummer 076- 698 43 25 (måndag-torsdag klockan 13.00 - 16.00) eller mejla oss på elevstod@ekero.se

Elevhälsan i Ekerö

På kvällar och helger kan du som är elev också ringa till BRIS på telefonnummer 116 11

Ungdomsmottagningen

Känner du stress, svårt att somna? Behöver du preventivmedel? Våra kuratorer finns där för dig om du behöver stöd eller rådgivning. Vi har tystnadsplikt. Ingen fråga är för stor eller för liten! Ring oss på telefonnummer 073-746 59 29 (måndag-torsdag klockan 15.00 - 16.00)

Ungdomsmottagningen i Ekerölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Familjeteamets råd och stöd

Konflikter hemma? Svårt att komma överens inom familjen? Behöver ni hjälp med att prata med varandra på ett annat sätt? Är det svårt att få vardagen att fungera? Ring till oss på Familjeteamet, telefonnummer 08-124 570 09

Familj, barn och ungdom

Maria Ungdom

Har du frågor om alkohol, narkotika eller spel om pengar? Behöver du hjälp med att ta dig ur ett beroende eller att säga nej? Du kan vara anonym om du vill. Ring till Maria Ungdom på telefonnummer 08-123 474 10 (måndag-fredag klockan 9.00 - 16.00)

www.mariaungdom.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BUFFF

Bufff finns för dig som har mamma, pappa eller en annan familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. Detta väcker ofta en massa olika känslor. Oavsett hur just du känner så är det bra att du vet att det finns någon att prata med och du kan alltid prata med oss på Bufff. Ring oss på telefonnummer 020-200 330

www.bufff.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen att höra av dig – och kom ihåg – ingen fråga är för liten!