Flera ungdomar sitter bredvid varandra och pratar

Träkvista fritidsgård byggs om - var med!

Arbetet är igång med att bygga Ekerös badhus! I det här området finns också Träkvista fritidsgård/fritidsklubb och utegården kommer att göras om i samband med byggandet. Du är med och påverkar!

Barnen på Träkvista fritidsgård och fritidsklubb ska självklart ha en bra utegård även om fritidsgården påverkas av bygget av det nya badhuset. Därför pågår nu en process i flera steg för att samla in tankar och önskemål hur fritidsgårdens utemiljö ska bli.

Är du nyfiken på var i processen vi är?

Processen för perspektivinsamling. Här bearbetar vi nytt förslag.

Processen för att samla in och ta med medborgares behov och önskemål. Här bearbetar vi nytt förslag. Klicka för större bild.

Hur vi arbetar med förslaget

Vi har samlat tankar och önskemål från barnen på fritids, barnens föräldrar och från personal och medborgare. Det kallas för en perspektivinsamling och har skett under våren 2021. En sammanställning kommer sedan att ligga till grund för kultur- och fritidsförvaltningens ansökan om pengar för projektet.

Sammanställningen klar!

Nu är sammanställningen klar över hur barn, ungdomar och fritidsledare vill att fritidsgårdens framtida utemiljö ska se ut. Sammanställningen kommer att ligga till grund för vår ansökan om pengar till projektet.

När vi vet hur stor budget projektet får, så går vi in i nästa steg som kallas medskapande. Då kommer vi tillsammans med barn, ungdomar och fritidsledare bestämma vilka förslag som är viktigast för att skapa den utemiljö vi vill ha. Det arbetet startar i början av 2022.

I sammanställningen ser vi att de här områdena är extra viktiga att tänka på:

  • Trygghet och säkerhet
  • Tydlig avgränsning vad som är fritidsgårdens område
  • Trivsel
  • Bra belysning

Läs hela sammanställningen Pdf, 840.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Om du inte hittar ditt förslag i sammanställningen eller om du vill ha mer information så tveka inte att kontakta oss på e-post: idelabbet@ekero.se

Av säkerhetsskäl kommer området att vara inhägnat under byggperioden. Byggperioden pågår till till 2023.

Har du frågor? Vill du följa med vad som händer i projektet?

Kontakta Idélabbet.

idelabbet@ekero.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?